Min hälsoresa

Med träning och god LCHF-mat ska jag lyckas!

Mocca-ägglatte

I dag har jag testat den omtalade ägglatten, låter inte så god gjorde en modifierad version av den med kakao och proteinpulver. Den smakade helt okej förutom skummet på slutet ;) Blev även mätt på den trodde jag inte men inehåller ju en del kalorier så det ganska bra, perfekt att ta med till jobbet när jag jobbar natt och även på kurser där det bjuds på "lättare fika" alltså vitt bröd och socker till saft och kaffe. Här är receptet på den ägglatten jag gjorde.
 
Ingredienser
2 ägg gulor
50g smör
2 dl vatten
1-2 msk proteinpulver (chokladsmak)
2 tsk kakao
1-2 tsk pulverkaffe
 
Utförande
Smält smöret i en kastrull tillsätt vattnet (tog vatten från vattenkokan) koka en kort stund. Separera ägget, mixa "smörvattnet" och tillsätt äggulorna långsamt fortsätt mixa lite till och tillsätt sedan de resterande ingredienserna (blanad de gärna i en kopp innan) i omgånar mixa tills det är klart.
 
Jag hade ingen mixer när jag gjorde den men det fungerade bra med vispen till mixern.
 
Snabbt lätt och gott =)

Mättsam omelett

I dag har jag en del att göra innan jobbet så kommer inte hinna äta något innan 17 för att inte bli hungrig blir det en mättsam omelett. Detta är min favorit omelett som jag kan göra ganska ofta ibland utan kött bara för att den är god.
 
Ingredienser:
1/2 pkt bacon
2 ägg
2-4 msk grädde
1dl riven ost (eller 5 skivor)
svartpeppar
salt
oregano
 
Förstek baconen tills den blir så knaprig du vill ha den. Blanda ägg, svartpeppar, salt och grädde och häll den över baconet (ja lägger baconet i ena halvan av pannan). När omeletten börjar bli klar så lägg osten över omeletten (lägger den där det inte ligger någon bacon). När osten smält krydda med oregano, dubbelvik och servera.

Smaklig frukost =)


 
Taggar: frukost, lunch, mellanmål;

3 rättersmiddag

I lördags fyllde en god vän till mig år och i födelsedags pressent önskade hon sig en god LCHFmiddag. Till historien tillhör att hon är nyfiken på att själv börja med LCHF.
 
Till förrätt blev det ostships huvudrätt Baconlindad fläskfilé med ugnsstekta grönsaker och till efterätt chokladmouse. All mat blev väldigt lyckad receptet på fläskfilén ska ni få här de andra kommer någon annan dag.
 
Backonlindad fläskfilé
Ingredienser:
En fläskfilé
100g cream chees
3 vitlöksklyftor
1,5 paket bacon
 
1 Aubergin
1 paprika
1 stor näve chempinjoner
1 rödlök
1/2 dl balsamvinäger
1dl olivolja
 
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
Hacka eller pressa vitlöken och blanda ner i osten skär sedan fläskfilén "platt" (som en rulltårta skär ett snitt på sidan rulla skär ett snitt och rulla).
Osten bres på fläskfilen och rullas sedan ihop. På ändarna lägger jag två baconhalvor och rullar sedan på baconen så hela filén är täckt. Förstek filén i en stekpannan så baconet "fastnar" innan den läggs i en ugnsform.
Grädda i 15min under tiden skär upp grönsakerna i lagom bitar och strö över oljan oc vinägern. När tiden är slut lägg grönsakerna under och vid sidan av filén och grädda i ytterligare 15 min.
 

Till maten serverade jag en egen gjord aioli och ett glas rött vin. Smaklig måltid =)
Taggar: kött, huvudrätt;

Sammanfatning vecka 4

Kosten: Denna veckan har jag försökt legat lågt på både med kalorier och kolhydrater förutom i helgen då jag ätit mycket... Samanlagt blev det 2073 kcal/dag och 12 kolhydrater/dag så mitt mål under 20g har uppnåtts =)
 
Träningen har tränat 8 pass denna veckan och gått 1 powerwalkar och spelat 2 timmar Wii.
 
Måtten: Har börjat mäta mig på söndagar så är det lättare att hålla koll. Centimetrarna på höfterna midjan och låren vandrar sakta neråt även denna veckan =) De andra måtten tror jag bara är förändrade för att jag mäter olika....
 
Vikten: Nu har jag gått ner det jag gick upp förra veckan =) Gjorde även en kroppsscaning i helgen var kul för resultatet visade att jag har tappat 0,02% kroppsfett sedan förra gången jag gjorde en. Det var 3/12 där emellan har vi haft jul och nyår då jag åt allt gott jag kom åt och inte tränade. Ska försöka komma iväg och göra en sådan va 3:e månad så för en vanlig våg kan vara missvisande när man tränar sammtidigt...
   
  Sedan start Från förra veckan
Överarm +0,5 -0,5
Axel -3 -3
Bröst -1 +2,5
Höfter -7 -2
Hals -1 0
Handled 0 0
Lår -4 -2,5
Midja -7 -5
Rumpa -1 0
Underarm +0,5 +2
Vad -1 +2
Vikt -3,8 -1,6

 
Min träning 8 träningspass + 1 powerwalkar:
 
 
 
 
 

Gympalärare och GRC

Idag har min dag bestått av träning hela dagen =) Efter natt jobbet åkte jag hem åt två goda LCHF mackor och sedan vikarierade jag som gympa lärare på skolan. Var super kul bortsett från de klasserna som inte dök upp av missförstånd.
Efter jobbet var det min tur att träna först 1h löpning med Göteborgs Running Club och sedan 55min Zumba.
Jag borde vara helt slut (inte sovit på 27h) och vrål hungrig (inte ätit på 10h) men mår prima. Ska äta lite nu och gå och lägga mig så jag orkar med jobbet imorgon =)

21 dagar utan socker =)

Idag körde jag ett bröst & triceps pass på gymmet, kändes riktigt bra trots att jag jobbat hela natten utan kaffe. Efter gymmet åkte jag hem och sov, blir inte mycket tid över till annat nu dessa dagar jobbar 39h mån-tors men sedan är det långledigt =)
   
Har äntligen klarat av 21 dagar utan socker jippi! Kanske blir att jag bryter det i helgen då jag ska bjuda hem en kompis på god (LCHF)middag eller så gör jag någon god sockerfri efterätt. Under veckan ska jag försöka hålla nere kolhydrater och kalorier varit mycket mejerier det senaste så hoppas viktminskningen (eller iaf måtten) börjar röra på sig igen.
 
 
 
 
Taggar: Bröst & Triceps, sockerfri;

Samanfattning vecka 3

Då var denna veckan över och en ny har startat. Eftersom jag älskar siffror så tänkte sammanfatta min vecka i siffror hur min träning och kost har varit.
 
Kosten: Kcal (in-ut) var 1538 och snittat på 23 kolhydrater per dag. Har varit mycket yoghurt med LCHF müsli och våfflor denna veckan men 23 är ändå bra. Mitt mål är att ligga mellan 10-30 kolhydrater per dag, lite liberal men sedan så tränar jag en hel del med.
 
Träningen har tränat 8 pass denna veckan och gått 3 powerwalkar det är jag mer än nöjd med!
 
Mått mäter mig varje tisdag började den 1/1-13. Mina mått går neråt även fast dom är knepiga, men kan bero på var och hur man mäter + att jag tränade på gymmet strax innan. Får se hur nästa veckas resultat ser ut, förväntar mig ingen stor förändring.
 
Vikten går ner även om den pendlar fram och tillbaka, men bara den inte går upp till vad jag vägde vid nyår är jag nöjd =)
   
Sedan start---> Denna veckan
Över arm      -1cm ---> +0,5
Axel          -1,5cm ---> -1cm
Midja            -2cm ---> -2cm
Höft              -5cm ---> -2,5cm
Rumpa          -1cm ---> + 2cm
Lår             -0,5cm ---> -2cm
Vad               -2cm ---> -3cm
Vikt              -3,3kg ---> -0,4kg
 
 
 
Min träning 8 träningspass + 3 powerwalkar:
 
 
 
 

Resan börjar här...

2013 har börjat och detta ska bli året då jag ska leva hälsosamt. Det är mer än vad man kan säga att jag gjort innan i mitt liv har alltid varit sockerberoende och älskat allt som inehåller fett. Detta i kombination med avsaknad av träning har gett några extra kilon, förhoppningsvis försvinner några av dessa nu! Det jag tänker ändra på är att sluta är "socker" med hjälp av LCHF och börja träna igen. Har redan tränat och ätit liberal LCHF sedan juli. Åkte dock dit under julen och mellandagarna. Denna gången ska jag äta mer strikt ligga mellan 10-30 kolhydrater per dag. men slutade under december så nu blir det en omstart!!!
 
Tänkte börja min resa med en utmaning Rutakuten 2 som går ut på att träna magen i träningsappen Adrian James 6 Pack Abs Workout. Hoppas det ger resultat förra gången syntes lite men inte mycket. Här är min "före bild"
 
 
Massa magar i olika former ska bli kul att se resultaten för alla om 8 veckor ink min egen...