Min hälsoresa

Med träning och god LCHF-mat ska jag lyckas!

Kokt moccaägglatte

Hade planerat att dricka en moccaägglatte till frukost efter jobbet. Skulle bara värma den lite innan jag slutar, hade inte tid att passa den satte den på 5min. Är ju bra om den är extravarm då jag inte ska dricka den direkt.
Vad händer med ägg när det kokar? Jo det stelnar så blev en ända brunklump typ ärggröra när jag rört om. Skeptisk till chokladäggröra men efter att ha fastat i 12h så kommer den nig slinka ner ändå. Får skylla på att jag är trött jobbat 11h och inte sovit på över 24 ;)

Fettisdagen/Pannkakans dag

Då var fettisdagen/pannkakans dag över för i år. Åt du någon semla eller lyckades du avstå? Jag höll mig ifrån att äta någon tycker själva idén med alla dessa kolhydratsdagarna då man får unna sig eller syndar för att alla andra gör det. Är det värt det? Jag kan äta bakverk när jag är sugen på det men inte för att det är tradition då äter man av fel anledning!

Vem kom på alla dessa dagar semlansdag, pannkakansdag, geléhjärtans dag (alla hjärtansdag), våffeldagen, kanelbullensdag. Räcker det inte med att vi äter påskägg på påsk och chokladpraliner på jul?

Med handen på hjärtat hade du ätit semla idag om det inte var semledagen eller föll du för grupptrycket? I så fall är du inte ensam är bara att kolla runt på de sociala medierna så hittar du mängder med inlägg och bilder.

Vist var man kanske lite sugen men kommer vara glad imorgon att jag avstod och drack istället en ägglatte med kanel och kardemumma toppad med en klick vispad grädde.

Blir ingen bild på någon semla men denna mannen hade inte tackat nej till en semla eller två....

Taggar: fettisdagen;

Mat & träningsschema vecka 7

Denna veckan ska bli en omstat efter en helg med alldeles för mycket mat och förlite träning. Så för att jag lättare ska kunna hålla det så skriver jag min plan här. Varje dag äter jag mellan 1500-1800 kcal och minst 65g protein för att jag ska kunna bygga muskler. All mat är mejerifri och komme intas under PF förutom i helgen då jag får besök av en kompis som inte äter LCHF. Då får vi se vad det blir för mat vi hittar på, ingen träning kommer hinnas med men kanske några promenader.

Måndag:

Pizzatallrik + ägglatte

Torskbullar med Zucchinipasta och beanässås

 

Träna bröst & triceps

Springa 5km

 

Tisdag:

Wrap med skinka, tomat &mozarella + ägglatte

Torskbullar med Zucchinipasta och beanässås

 

Träna rumpa & baksidan lår

Onsdag:

Omelett + ägglatte

Lasagne

 

Träna Rygg & biceps

Springa 5 km eller intervall på gymmet

 

Torsdag:

Äggröra

Sesamnuggets med beanässås

 

1h promenad med gångstavar

Träna rumpan & framsidan lår

 

Fredag:

Ägglatte

Tacopaj med guacamole

 

Vilodag

 

Lördag:

Valfri LCHF vänlig mat

 

Vilodag

 

Söndag:

Valfri LCHF vänlig mat

 

Springa 5km

Taggar: Mat & träningsschema;

Instagram & Twitter

Då har jag skaffat instagram och twitter där ni kan följa mig heter samma som bloggen minhalsoresa. Kommer att lägga upp en del bilder/tweets på vad jag äter och annat som berör träning och hälsa.

Löpning med GRC

Igår em/kväll var jag ute och sprang med Göteborgs Running Club. Motivationen var inte på topp och hade svårt att andas vissa delar (nådde maxpuls) men måste säga att det gick bra ändå.

En tradition som finns när vi springer är att man hejar på de sista tappra löparna när dom kommer upp för backen. När jag kämpat mig upp så var det ingen som applåderade kändes konstigt men härligt eftersom det betydde att det fanns fler en bit bakom mig. Så i väntan på dom så tog jag och sprang upp för den frivilliga trappan vilken känsla. Var med lätta ben man joggade ner för backen igen...

Passet i korthet:

  • Uppvärmning 1500m löpning
  • Stretching
  • Löpskolning (höga knän, spark i baken, hälgång m.m)
  • En cirkel som man springer så många varv man orkar i 8min vila 45sek och 8min till 
    *ca: 800m spring så fort du orkar
    *5st upphopp med inhopp
    *grodhopp/utfallssteg (varannan gång)
    *spurta 400m i backe och jogga ner.
  • Snabb jogg upp för backen till vattentornet + trappan (om man är klar tidigare spring ner en bit och upp igen)
  • Jogga ner
  • 30 grodhopp och spring upp för halva backen så fort man orkar
  • Stretch + avslutningsvågen

 

Taggar: GRC, löpning;

Veckosamanfattning vecka 5

Kosten: Började med periodiskfasta den 1/2 och de få dagar jag har kört fungerade det bra. Äter något lätt efter träningen och sedan middag på jobbet, när jag är ledig äter jag tvärtom. Men gjorde ett snesteg i fredags natt då jag åt några chokladpraliner och igår (söndag) fanns det inget stopp ville ha allt men lyckades iaf hålla mig till strax över 20g och 2000kcal.
 
Träningen Träningen har inte gått så bra denna veckan (eller iaf konditionen) blev iaf 6st träningspass och 1 PW.
 
Måtten: Måtten har gått väldigt bra denna veckan bara minus =) Ingenting att tillägga mer än att det går bra.
 
Vikten: Inga + på vågen heller men samtidigt kommer jag att få kämpa för att minska den vikten nästa vecka. Fast vikten är inte så viktig så länge måtten minskar och jag mår bra.
   
  Sedan start Från förra veckan
Överarm 0 -0,5
Axel -3,5 -0,5
Bröst -4 -3
Höfter -8 -1
Hals -2 -1
Handled 0 0
Lår -4,5 -0,5
Midja -8,5 -1,5
Rumpa -1,5 -0,5
Underarm -2 -2,5
Vad -3 -2
Vikt -4 -0,2
 
 

 
Styrketräning 4 pass Kondition 1 pass Gruppass 1 pass Powerwalk 1 pass
  edan start Från förra veckan
Överarm 0 -0,5
Axel -3,5 -0,5
Bröst -4 -3
Höfter -8 -1
Hals -2 -1
Handled 0 0
Lår -4,5 -0,5
Midja -8,5 -1,5
Rumpa -1,5 -0,5
Underarm -2 -2,5
Vad -3 -2
Vikt -4 -0,2

Egengjord majonäs

Jag försöker undvika att köpa majonäs då de ofta innehåller socker och andra "dåliga" ingredienser. Hemma gjord majonäs blir även godare så är det jag jag föredrar. Smaksätter gärna majonäsen med olika kryddor för att variera smaken och använder den som mejerifri sås.

Finns två olika recept ett där man bara blandar ner alla ingredienserna (hittade på Åses blogg 56kilo och ett där man häller ner oljan undertiden som man mixar (den jag brukar göra).

Majonäs #1
Ingredienser
2st äggulor
0,75dl olivolja
1,5dl rapsolja (eller annan olja utan smak)
Kryddor (salt och vitpeppar)
1tsk citronssaft (för längre hållbarhet)
Smaksättning

Lägg i äggulorna och kryddorna i en hög behållare och tillsätt ev smaksättning (dijinsenap för vanlig majonäs, vitlök för aioli, curry eller annat gott).
Mixa samman och droppa i lite olivolja undertiden du mixar jag byter olja när det slutar vara "rinnande" och häller rapsoljan i tunn stråle tills majonäsen fått den konsistens du vill ha.
Sist rör ner citronen om du ska spara den i kylskåpet annars går det att hoppa över.

Majonäs #2
1 (helt) ägg
1tsk dijon senap
1krm salt
Lite vitpeppar
1msk citronssaft
2dl olja (utan smak)

Häll i alla ingredienserna i en hög behållare och mixa tills den tjocknat håll mixern still i början och börja sedan "vicka" och sänk upp och ned.

Taggar: mejerifritt, tillbehör;

Baconmuffins

Gjorde några baconmuffins inför jobbveckan smidigt att ha och äta när man åker till jobbet från träningen. De fungerar även bra som frukost eller när man behöver något snabbt...
Blada samman alla ingredienserna i en bunke. Baconen kan bytas ut mot annan fyllning man gillar.
Häll smeten i muffinsformar 16st var lagom.
Grädda på 175 grader i 25min, de är klara när det fått fin brun färg.
Näringsinehåll per muffins om man lagar 16st...
Taggar: frukost, mellanmål;

Glasburkar

Idag har jag köpt inredning till mitt kök blev fina glasburkar till mina kryddor, fröer, nötter, mjöl och annat att ha när man bakar.

Brukar inte baka så mycket eftersom jag kör strikt LCHF men när jag nått under 60kg och hållit mig där i ett tag så ska jag börja med mer liberal LCHF men fortsätta träna.

Så här fint blev mitt skåp...